Израел отхвърля примирието в Южна Сирия

stat
05:41  |  17 юли 2017 | По света / Автор Николай Големанов /  
Премиерът на Израел Нетаняху (вляво) и френският президент Макрон разговаряха вчера в Париж Премиерът на Израел Нетаняху (вляво) и френският президент Макрон разговаряха вчера в Париж
Сн.: БТА

Израел е категорично против договореното от Съединените щати и Русия примирие в Южна Сирия, пише в. "Аарец", цитиран от БТА.
Бенямин Нетаняху, уточнява израелският всекидневник, изложил своята позиция на среща с френския президент Еманюел Макрон вчера в Париж.

Причина за недоволството на Израел са плановете на Иран да увеличи военното си присъствие в Сирия.

Израелските власти твърдят, че Ислямската република възнамерява да построи в Сирия бази за своите военновъздушни и военноморски сили и да разположи там военен контингент и съветници.

"Това би променило картината в региона в сравнение с тази, която наблюдаваме сега", заявил представител на израелското правителство, пожелал анонимност.

Споразумението за прекратяване на огъня в Южна Сирия бе обявено от президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, на срещата им в Хамбург на 7 юли.

Тогава Нетаняху заяви, че Израел би приветствал едно истинско примирие в Сирия, отбелязва ТАСС.
Последно в По света


Отслабването на популизма е повод за празнуване в Давос

Шампанското може да се лее още по-свободно на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос поради промяната в глобалната ситуация.