Министърът на отбраната на Израел отправи заплаха към управниците от Хамас на ивицата Газа и нарече палестинския президент "неприемлив лидер" в необичайно интервю, дадено за най-големия палестински вестник, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Позициите на ултранационалистически настроения министър Авигдор Либерман са добре известни, но е необичайно за палестинска медия да го интервюира.

Интервюто във вестник "Ал Кудс" бе публикувано в момент на силно напрежение между двете страни.

Либерман каза, че палестинският президент Махмуд Абас е неспособен да подпише мирно споразумение с Израел. "За споразумение е нужен друг - някой способен да взема трудни решения", каза той.

Министърът предупреди Хамас да не се опитва да предизвиква Израел с насилствени действия. "Ако те наложат война на Израел, това ще им бъде последната война. Ще ги унищожим напълно", заяви той в интервюто, разположено на цяла страница.

Материалът на "Ал Кудс" вбеси някои палестинци, а палестинското министерство на информацията публикува изявление, в което критикува репортера, взел интервюто, че "предоставя сцена за изява на убиеца Либерман".