От Израел настояват там да пише, че клиентите купуват "подправка от домати“, съобщи БГНЕС.

Според Ocem, конкурент на Heinz и компания, която продава най-много кетчуп в Израел, в продукта на американците нямало достатъчно количество домати, за да бъде наричан кетчуп.

През януари от Osem казаха, че са извършили тестове на кетчупа на Heinz, при което открили, че продуктът съдържа само 21% доматен концентрат. В Израел изискването е съдържанието на доматен концентрат да е поне 41%. Има твърдения, че дистрибуторът на Heinz в Израел се домогвал до промяна на нормите.

Говорител на Heinz Europe в коментар за продажбите на продукта на компанията в Израел каза, че не е променяна нито оригиналната рецепта за производството на доматения кетчуп на представляваната от него компания, нито пък стандартите за кетчуп по света.

Производството на кетчупа Heinz започва през 1876 г.