Д-р Лозана Василева е новият изпълнителен-директор на ДФЗ-РА, предаде БГНЕС.

Д-р Василева е дългогодишен кадър от системата на ДФЗ-РА. Тя е била директор на Областна дирекция ДФЗ - Пазарджик, информираха от там.

Атанас Добрев бе назначен на 14 юли, след тежките спорове между ръководството на фонда в лицето на предишния директор Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова с бившия министър на земеделието Димитър Греков.

Тогава земеделският министър и изпълнителният директор на ДФЗ подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.

На 9 юли членовете на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", които присъстваха на заседанието в земеделското министерство, подадоха оставка.

Такава обаче не хвърли Николов с мотива, че ако го направи това ще означава да предаде българските бенефициенти. Тогава Николов каза, че министър Греков му е поискал оставката не с аргументи, а с "общи фрази".

На 10 юли Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" освободи изпълнителния директор Мирослав Николов и зам.-изпълнителния директор Виолета Александрова. На 14 юли назначен бе Атанас Добрев начело на фонда.

Управителят на София област подаде оставка, ще води листа на ДПС

Областният управител на Софийска област Емил Иванов е депозирал оставката си, защото ще участва в изборите като водач на листата на ДПС в Софийска област, съобщиха от областната администрация.

На сайта на Софийска област е публикуван цялостен отчет за свършената работа от областния управител и управленския му екип за периода юли 2013 - юли 2014 година.

Емил Иванов винаги е подчинявал своята професионална и политическа дейност на законите в страната и е провеждал открита и прозрачна политика в името на добруването на всички общини на Софийска област, се посочва в съобщението.