Тихомир Атанасов е дал показания днес пред Специализираното звено “Антикорупция“, съобщи БНР. Той твърди, че е бил измамен и подложен на натиск от приближени лица на депутата.

Тихомир Атанасов е дал показания днес срещу народния представител Живко Мартинов и негови приближени, в които заявява, че е бил принуден да заплати глоби за над 700 000 лева за откраднати имоти.

Терорът е вече седем години за нас. Постоянни проверки има от 2012 година насам, масирани, тип терор, казва Атанасов.

Той заяви, че след избухването на скандала около дейността на Живко Мартинов е бил заплашен да спре да пуска жалби, за да не му фалират фирмата.

Фалираха ми фирмата и получихме глоби за откраднати имоти, нас глобиха. Всичко се прикриваше на местно ниво от полицейски началници.

В края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи имунитета на местния депутат, за да му бъде повдигнато обвинение, че е изнудвал търговец от името на премиера да му даде 4 т суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, уточни Цацаров.

По-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че Специализираното звено “Антикорупция“ в Добрич разследва Живко Мартинов във връзка с опитите му да упражни влияние върху длъжностни лица от прокуратурата и МВР.

Междувременно беше освободено цялото ръководство на партия ГЕРБ в Добрич.

Народният представител Живко Мартинов напуска парламента по собствено желание, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.