Това твърди д-р Ангел Фингаров от Пазарджик, който е освидетелствал ученичката на 15 януари 2016 г., след като се прибрала вкъщи. Лекарят установил стара дефлорация, съобщи "24 часа".

"Имаше и кръвонасядания, но не си спомням къде бяха - по лицето или по тялото", каза д-р Фингаров пред журналисти днес преди започване на поредното заседание по делото срещу Евстатиев в Районния съд в Пловдив.

По неофициална информация обаче в протокола от показанията на гинеколога е записано заключението, че дефлорацията е била прясна. Д-р Фингаров каза, че подписът е негов, но той не е видял какво е пишело в заключението. Според защитата на момичето медикът е дал неверни показания, които са в услуга на обвиняемия, предаде Блиц.

58-годишният Евстатиев е обвинен за това, че на 15 януари м.г. е изнасилил 16-годишнота Ирена от Стрелча, като я е привел в безпомощно състояние. Второто обвинение е за това, че е опил с алкохолна напитка лице, ненавършило 18-годишна възраст.

Пловдивските районни магистрати гледат делото при закрити врата. Днес беше представена тройна съдебна психологическа и психиатрична експертиза, според която бившият кмет на Стрелча няма проблеми със здравето, може да участва в делото и оставането му в ареста няма да се отрази на състоянието му.

Заключителното заседание по делото ще бъде на 2 май. Това реши Пловдивският районен съд, като се съобрази с искането на защитата му за повече време за подготовка.

Адвокатът на Белухови - Иван Гросев, каза, че ще настоява за 5 години затвор за бившия кмет. При доказване на изнасилване законът предвижда от 3 до 10 години затвор. Семейството на момичето настоява за максимална присъда. Предявен е също иск за 10 хил. лв. неимуществени щети.