Жертвите са платили на мъжа към 20-30 хил. лева, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Сигналите са подадени в ГДБОП и вече се знае кой е мъжът. Той е реален и съществува", допълни тя.

Мъжът все още не е задържан.

Арнаудова отказа да разкрие самоличността му, но посочи, че той е в България.

Тя допусна, че до края на месеца ще му бъде повдигнато обвинение.

По-рано директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов каза, че лицето е установено и текат оперативни мероприятия по установяване на свидетели и разпитите им.

"Събираме всички необходими материали, за да бъдат докладвани на прокуратурата”, заяви той.

Спиридонов не коментира дали лицето е същото като от снимките в социалните мрежи, нито пък дали е лицето от снимка в интернет, за която се твърди, че е истинска на измамника.

Директорът на ГДБОП не цитира истинската самоличност на измамника с аргумента, че вероятно ще се наложи да бъде обявен за издирване. Той не пожела да каже и местоживеенето му.

По неофициална информация истинското име на измамника е Спас Василев от Кочериново.  Баща му твърди, че не го е виждал от поне 4 години, но потвърждава, че е бил забъркан в проблеми със самолетни билети.

"Беше във Франция, оттам се прибра, някакъв офис да откриват и какво стана, що стана... Преди време беше станал един случай, дадох сумата. Възстанових, за самолетни билети на едно момиче, Теодора, и това е",  каза баща му пред bTV.

Александър Николов се представя като успял, пътува по света, поддържа сайт, предлага евтини самолетни билети и всякаква техника. Твърди, че живее в Париж и работи в Еърбъс. Печели доверието на жертвите си като обсъждат общи интереси и теми.

Зад този старателно изграден образ в социалната мрежа той е успял да да заблуди и измами с големи суми десетки потребители онлайн, сред които мениджър в банка, адвокат и журналисти. Случаят е без прецедент в България до момента.