Това лице подвежда и успява да измами ръководствата на университети, държавни институции и големи фирми, каза  омбудсманът Мая Манолова.

„Казвам го, защото вчера се завихри голям скандал с ръководството на столична болница, пред което това лице се беше представило за шефката на моя кабинет, държало се по безобразен начин и искало невъзможни неща", обясни Манолова, цитирана от "Фокус".

"Искам да кажа, че Полина Стоянова, която е шефът на кабинета ми, не звъни по телефони и не е нагла, даже напротив – тя е един от най-възпитаните хора, които познавам”, отбеляза още Манолова и уточни, че са подавани жалби до полицията с цел това лице да бъде респектирано, идентифицирано и наказано.

„Днес съм поискала среща и с вътрешния министър, за да го помоля за повече ангажираност, защото е безобразие тази измама да продължава повече от една година. Това е нещо като случая с Александър-Спас.

Ще е хубаво всички граждани да бъдат информирани за това, защото допускам, че много институции от неудобство така и не са ме информирали за щетите, които са претърпели в резултат на тези действия“, обясни Манолова.