Това съобщи говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров, предаде "Фокус". Обвинителният акт е срещу Пламен Алексеев Маджуров и Даниел Любчов Иванов. Делото се води за извършено посегателство върху изключително скъпо имущество на Киркоров - два апартамента в луксозния яхтен комплекс с хотел „Порт Палас" в "Слънчев ден" край Варна.

Случаят имаше широк обществен отзвук през пролетта и лятото на 2010 година. Тогава Маджуров и Иванов бяха задържани, след като полицият разкри измамническа схема, по която опитали да придобият жилищата от общо 519 кв. м. Оказа се, че през 2007 г. Маджуров за кратко е бил управител на фирмата “Филип Киркоров инвестмънт” ЕООД и си запазил пълномощно, подписано от певеца. С този документ той регистрирал промени в ръководството на дружеството и “назначил” за управител Иванов. Той пък му продал двата апартамента, като сделката била изповядана от нотариус.

Измамата разкрил случайно чичото на Киркоров - 70-годишният Гирагос Крикорян, който е истинският управител на “Филип Киркоров инвестмънт”. Той отишъл в НАП и Агенцията по вписванията по работа и там му обяснили, че вече не е управител на дружеството, а жилищата са продадени.

Филип Киркоров притежава и няколко жилища в комплекс “Емералд” в Равда, където много руснаци си купиха апартаменти.

Междувременно през февруари тази година четирима български композитори - Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев, дадоха на прокурор Киркоров с обвинението, че изпълнява техни песни без разрешението им и че не получават от години нужните отчисления. Адвокатите на певеца обаче твърдят, че имат документи, които потвърждават правото му да изпълнява песните на нашите композитори.