Вероника Здравкова е от Никопол, но учи магистратура по Публична администрация във Великотърновския университет. От шест месеца работи в мебелен магазин, съобщи Нова телевизия.

Често се прибирала пеша след работа. Така било и на 28 февруари към 19 часа вечерта, когато се прибирала от работа. За последно е забелязана близо до жп гарата. Оттогава мобилният й телефон е изключен.

Веднага след подаването на сигнала полицията започнала акция по издирването на Вероника с кучета. Претърсено е коритото на река Янтра, както и района на жп гарата, но не е открито нищо.  

Родителите на момичето също разпитват нейни приятели и колеги, обикалят района, в който е изчезнала. 

Същата вечер тя трябвало да се прибере в родния си град за почивните дни. Бащата, който пристигнал във Велико Търново след изчезването на дъщеря си, открил събран багаж в квартирата, но от младата жена нямало следа, съобщи "24 часа".

Според близките тя е била облечена с работна униформа - бяла риза с червени ленти. Висока е 160 см, тежи около 45 килограма, с нормално телосложение.

"Не мога да си представя да кажем, че е влязла доброволно в някаква кола да замине, просто не е такъв човек, тя е отговорен човек. Не знам, може би някой да се обади, че е жива, поне да е жива!", каза пред БНТ майката на Вероника Надя Трайкова.

"Надяваме се и чрез вас… да се открие ли или да се смилят над нея, ако е някъде", добави бащата Трайчо Трайков.

Полицията призовава всички, които имат информация за Вероника, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.