Спасителите са го открили в района на заслона "Дивия бик", на южните склонове на Витоша, около 12:00 часа днес. Разстоянието от Черни връх до заслона, където е намерен Тодор, се извървява за 5 часа.

Любопитното е, че мястото вече е било обхождано от спасителите, но тогава младежът не е бил там, съобщи bTV.

Не се е отделил, станало е случайно. На 100 метра са били, обаче е имало голяма тълпа и го е погълнала”, разказа майка му Анита, която го посрещна след намирането му заедно с бащата.

Тя разказа, че синът й никога преди не е ходил сам в планината.

"Добре съм...добре съм", бяха първите думи на младежа към родителите му.

В групата, която днес откри Тодор, е бил и вуйчо му Асен Божков.

И отиваме до Дивия бик, няма го, той на 50 метра, извиках силно и той се появи. Все едно ни го прати ... не знам кой”, разказа той.

Днес в издирването участваха 10 служители на ПСС, разделени на три групи, като течеше претърсване в гористата част на планината. Те бяха получили сигнал, че младежът е забелязан в района на Сухото езеро. 

Междувременно доброволци създаха нова Фейсбук група „Да намерим Тошко” за издирването на младежа, който е аутист и това още повече затрудни намирането му.

21-годишният мъж изчезна в неделя, когато се качил на Витоша с баща си, но се отделил на стотина метра от него и след това двамата не се намерили.

Той бе издирван в продължение на четири дни, като към планинските екипи се присъединиха доброволци, които обхождаха планината. В първия ден след изчезването локализирането му бе възпрепятствано заради многото хора в планината.

Вчера към планинските спасителите се присъединиха и кучета. Дронът на Планинската спасителна служба също бе вдигнат на Черни връх, но не откри следи от него.