Тодор Думбев, заедно с баща си, е участвал в отбелязването вчера на 120 години от първото организирано изкачване на Черни връх.

За последен път младежът е забелязан следобед близо до Черни връх и оттогава е в неизвестност. Издирваният е без мобилен телефон, но е добре екипиран, съобщиха bTV и БНР.

В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията. През вчерашния ден на място са работили 25 души, а днес е включен и втори екип. Предполага се, че младежът се намира в района на Сухото езеро.

"Прегледан е районът между Черни връх и Конярника. От долната страна съм направил връзки с кмета на Чуйпетлово и пазачницата на Струма - от там хора не са минавали вчера, тоест изключваме и този район. Правя връзка с Ярлово да видим дали там не се е появявал. Не мога да се свържа с хижа "Физкултурник" за момента, за да видим там какво е", обясни дежурният в ПСС Явор Каролев.

По думите му, тъй като нощта е била относително топла, не би трябвало да има проблем с изгубения младеж.

Прави се организацията, за да се локализира мястото, но за да бъде претърсен някакъв район, трябва огромно количество хора, които ние нямаме, допълни Каролев.