Това съобщи кметът на селото Цветан Славков, цитиран от Дарик радио.

Ученикът е в неизвестност от 13 дни.

Спряхме с издирвателните дейности в гората, защото няма място, на което да не сме били. Хората от Триград са ангажирани с много работа и набирането на групи става много трудно вече. Има много версии, но всичко е на думи“, коментира  Славков.

В момента се разчита на камерите в селото, чиито записи се преглеждат периодично, да не би да се види на тях движение от страна на Кристиян или негови приятели, тъй като има версия, че някой му помага и той е жив и здрав и се крие.

Напълно е възможно да оцелее в гората толкова дни, още повече, че чувам че има помагачи. Температурите на са толкова ниски, за да има някакви проблеми от този род. Може да се храни и с плодовете, които намира в гората. Има шанс да е оцелял“, коментира дългогодишният планинар и спелеолог доц. Тодор Тодоров, който познава района много добре.

С изключение на два дъждовни дни, през останалото време десетки доброволци и служители на МВР обхождаха района на Триград и близките населени места. Преди два дни две жени от селото подадоха сигнал, че са забелязали момче с бяла тениска, което избягало, когато почнали да го викат. Жените били за гъби в местността "Ажиларска река". Последвалата проверка в района обаче не даде резултат. Водолази и пещерняци, също се включиха преди дни в акциите, но и те не откриха следа от ученика. 

Кристиян Младенов е обявен и за общо национално издирване от страна на полицията. От МВР продължават работата по случая.