Тодор изчезна в неделя, когато заедно с баща си е участвал в отбелязването вчера на 120 години от първото организирано изкачване на Черни връх. За последен път младежът е забелязан следобед близо до Черни връх и оттогава е в неизвестност. Издирваният е без мобилен телефон.

Вчера в издирвателната операция участваха екипи на ПСС и полицията. Спасители казаха, че са обходили близо седем километра из южната част на Витоша, но не са открили младежа.

Днес в издирването на Тодор ще бъде включено и обучено куче от СДВР. 15 спасители ще претърсват местността около Торфения резерват, където има голям брой извори и горски местности, предаде "Фокус".

Семейството на младежа обясни, че той е аутист и обикновено не комуникира с непознати. Има вероятност да е слязъл в някое населено място и да е видян от хората.

Близките допълват, че Тодор носи черна раница с бели букви и е с кестенява коса. Родителите призовават всеки, който може да го е видял, да се обади на телефон 112.

Издирват и мъж от Крупник

Полицаи, спасители, пожарникари и доброволци издирват и мъж, изгубил се в планината над симитлийското село Крупник, съобщи кметът Григор Дулев, цитиран от "Фокус".

По думите му, издирвателната акция е започнала вчера, като към момента над 30 души са на терен. Дулев уточни, че няма никаква връзка с изчезналия. Той е на възраст около 70 години и е в неизвестност от неделя на обяд.

Мъжът излязъл през деня от дома си и тръгнал на разходка в планината над Крупник, след като вечерта не се прибрал синът му подал сигнал в полицията. Още в понеделник била сформира акция по издирването на пенсионера в която са се включили екипи от Планинската спасителна служба в Банско и Добринище, полицаи, ловци, служители на РС ПБЗН – Благоевград и доброволци.

Изчезналият познава добре гората, защото дълго време е живял във високопланинското село Брестово, но близките му се притесняват, че заради напредналата му възраст е възможно той да е пострадал или да се е случил нещастен инцидент.