Писмото е изпратено в началото на февруари, а от Главна прокуратура съобщиха, че ще бъде поискано съдействието на Интерпол, цитирани от "24 часа".

Собственикът на "Ентуртранс" Ениз Ченгел бе осъден за катастрофата на автобуса-убиец на АМ "Тракия" на 15 юни 2011 г. Тогава автобусът, пътуващ по линията София-Бургас, се преобърна в движение и се самозапали. 8 души бяха убити на място, а 10 бяха ранени. 50 дни по-късно в пловдивска болница почина и деветата жертва на катастрофата - 46-годишната Албена Самуилова.

През септември 2013 г. пред Бургаския окръжен съд застанаха тримата обвиняеми - Ениз Ченгел, шефът на транспортния отдел по време на инцидента - Николай Точев и шофьорът на автобуса - Светослав Димитров.

Те бяха признати за виновни и осъдени на затвор - за Ченгел и Точев по 10 години, а за Димитров - 5 години. Присъдите бяха потвърдени първо от Бургаския апелативен съд, а на 21 октомври м.г. и от Върховния касационен съд.

В началото на ноември Съдебна охрана отведе в затвора Николай Точев и Светослав Димитров. Ениз Ченгел обаче не е открит на адреса си в Бургас.

"Затова на 10 ноември изпратихме документацията на отдел "Издирване" на Областната дирекция на МВР", каза говорителят на Окръжна прокуратура в Бургас Красимира Кателиева.

Ченгел е обявен за общодържавно издирване, но данните сочели, че той е напуснал страната на 9 август м.г. през ГКПП-Малко Търново и не е засечен да влиза обратно. Според адвоката му, собственикът на "Ентуртранс" бил в Турция, тъй като здравословното състояние на майка му било влошено.

Ако Ениз Ченгел бъде издирен от Интерпол, ще стартира процедура по естрадицията му.

Ченгел е поредният осъден, избягал от българското правосъдие.

На 19 декември 2014 г., часове след като Върховният касационен съд осъди на по 18 години затвор Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов за убийството на студента Стоян Балтов пред столичната дискотека "Амнезия", двама от тях изчезнаха. Единствено Александър Данаилов бе открит на посочения от прокуратурата адрес и незабавно бе приведен в затвора в София. Оттогава Георгиев и Стоилов са в неизвестност.

През 2013 година, отново точно преди да го вкарат в затвора, избяга осъденият за двойното убийство до дискотека "Соло" в София Илиян Тодоров. Той направи две видеопослания, в които твърди, че е невинен.

Още през 2012 г. пък изчезнаха и дупнишките бизнесмени Братя Галеви, които бяха осъдени на по 5 години за организирана група за рекет. И до момента те са в неизвестност.