Ботьо Ботев: 60% от изчезналите след 1990 г. са били убити

stat
18:56  |  7 януари 2018 | Общество / Редактор Димитър Михайлов /  
Ботьо Ботев смята, че експертите биха могли в рамките на 24 часа по ДНК профил да свържат Ангелов с убийствата Ботьо Ботев смята, че експертите биха могли в рамките на 24 часа по ДНК профил да свържат Ангелов с убийствата
Сн.: bTV Media Group

Издирването винаги е било ахилесовата пета на криминалната работа. Това коментира бившият началник на отдел „Убийства” Ботьо Ботев пред bTV.
Коментарът бе направен във връзка с разследването на шесторното убийство в Нови Искър и предполагаемото самоубийство на извършителя.

„В сферата на издирвани лица, особено изчезнали след 1990 г. повече от 60% са убийства. Този момент се губи – по отношение на събирането на информацията и работата като за един тежък случай”, посочи екскриминалистът.

Според него при издирването се допускат грешки, а често са ангажирани и по-слабо квалифицирани кадри. Затова и той призна, че даже когато говорим за бегълци от правосъдието като Ангелов вероятно става дума за „доста много” опасни за обществото хора.

По отношение на конкретния случай Ботев посочи, че „трябва да бъде човек психопат или ненормален, за да извърши такова убийство”, но „подобни хора не вземат мерки по отношение на прикриване на това, което са направили (…) обикновено деянията се извършват нагло, брутално и жестоко”, докато в този случай са извършвани „действия от гледна точка да прикрие това, което е направил”.

Той обаче подчерта, че е възможно в рамките на 48 часа ДНК профил да свърже Росен Ангелов с убийството. По думите му при денонощна работа на експертите това може да стане даже в рамките на ден.

Ботьо Ботев коментира и смъртта на българка и германския й приятел в Гърция, която, според медиите в южната ни съседка е станала по време на сатанински ритуал.

По думите му разследващите трябва да подходят много внимателно, защото може да става дума и за прикриването на престъпление с различни мотиви.
Последно в Общество


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?