Студентите смятат, че управляващите живеят в някаква собствена, различна от тяхната реалност и затова започват акция "да запознаем Пацо и неговите министри с нашите статуси/статии/коментари/ мнения".

Те обясняват, че в социалните медии публикуват много ценни статуси и коментари, които за съжаление остават нечути от когото трябва.

"Смятаме, че е време Пацо да разбере какво точно мислят хората за кабинета му. Нека всеки път, когато някой напише статус/статия/коментар да копира текста и да го прати на долупосочените имейли",
призовават ранобудните и изброяват електронните пощи на премиера, Министерски съвет, министерства и Народното събрание.

Те предлагат и който намери малко повече време, да изпрати и писмо по пощата с мнението си и са дали и пощенския адрес на Министерски съвет.

Според тях е минимален шансът някой да прочете писмата им, но си струва да опитат.

Вижте снимки от протеста на Ранобудните>>

Малко след като обявиха акцията, на Facebook страницата на Ранобудните бе публикувано отворено писмо до "управляващата клика", в което те питат за шест месеца протести и два месеца окупация може ли някой да каже, че не са  пробвали по демократичния път.

"Не ви ли е срам, че превърнахте държавата в болезнено тъжна пародия? Излязохте ли да видите на какво е заприличала фасадата на Парламента? Домати, яйца, зеле, маруля, боя - салата. Давате ли си сметка, че за шест месеца, пред парламент: се пи кафе, стоя летяща чиния на извънземни, чакаща да си ви отведе; имаше картонени танкове, бели автобуси и линейки; имаше болен "Волен"; Мая беше пусната да се поразходи от кашон; човек си донесе тоалетната чиния; имаше плаж", напомнят те.

Студентите негодуват, че България е станала за смях пред целия свят заради управляващите и напомнят за полицейските кордони, белия автобус, "лъжите по медиите
, за шест месеца на задни входове и задни изходи".

Те питат упрявляващите за какво работят, имат ли обединяваща национална кауза, която да защитават и която да легитимира упоритото стискане на властта.

Ранобудните се ядосват, че управляващите използват полицията за лична охрана.

Те обвиняват, че са пратили България в дъното на дъната и единственото, което правят, е да дълбаят още по-надълбоко.

"Писна ни да ни игнорирате, защото сме мирни. Писна ни да говорите глупости по медиите. Писна ни да ви слушаме идиотиите в пленарната зала. Писна ни да гледаме как едната клика се кара с другата кой да вземе залъка на народа. Вие не сте политици. Вие сте просто елементарни селски бейове. Мястото ви не е там и ние НЕ ВИ ИСКАМЕ. Пречите на светлината в края на тунела",
негодуват Ранобудните.