Това бе потвърдено от Михаил Миков пред БНР. Той уточни, че това не означава по никакъв начин някакви задкулисни договорки или подялба на властта.

В първите разговори между двете партии преди две седмици БСП одобри формулата "кабинет на споделената отговорност", но обяви, че няма да участва в нея.

Покана за втора среща беше отправена към БСП още в началото на изминаващата седмица, но без дата и място. Социалистите отговориха, че искат разговорите да са на неутрален терен, а не в централата на ГЕРБ, където се проведоха разговорите с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Социалистите предложиха срещата да е в Народното събрание, а ГЕРБ да определи формата. До днес отговор от ГЕРБ нямаше.

Председателят на БСП Михаил Миков досега публично е защитавал тезата, че избирателите са отредили на партията да е опозиция, но пък е готов да преговаря за националните приоритети, защото БСП има изключително отговорно отношение към възможността за формиране на управлението на страната.

Миков посочи днес, че по-голямата част от партийните членове, видно и от протичащите в момента заседания на общинските съвети, са за оставане на БСП в опозиция, т.е. да препотвърди партията това, което й отреди българският избирател на изборите.

Според него това е решението, с което БСП ще влезе в 43-тото Народно събрание.

Анкета: С кого да се коалира ГЕРБ?