Това обяви в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по телевизия "Европа" вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов.

Напрежението се дължи на агресивната медийна политика на ВМРО, които измествали членовете на останалите две политически сили – НФСБ и Атака.

Атмосферата в парламентарната група е лоша и диалогът е нарушен, като четвърта седмица не се е провеждало заседание на групата, разкри Симеонов. Той съобщи още, че председателят на ВМРО Красимир Каракачанов отказвал да обсъжда със своите коалиционни партньори медийните изяви на членовете на парламентарната група.

“Истината е, че ВМРО е най-малката партия от нашата коалиция и досегашните избори са доказали това, но с най-сериозни претенции по отношение на представяне на изборите. Естествено, че едно непрекъснато присъствие на определени лица ще ги направи разпознаваеми, а други ще бъдат неразпознаваеми. Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще се явим в коалиция, особено при тази ситуация, при това напрежение, което се натрупва вече 4-5 месеца – по-скоро няма да се явим заедно на следващите избори. И от тази гледна точка това са едни ходове за гарантиране на по-добро представяне. Когато представяш своите хора от парламентарната група те стават разпознаваеми и в последствие по избирателни райони и т.н. тези хора ще бъдат по-познати. В края на краищата може да изглежда дребнаво, просто политиците контактуват с обществото чрез медиите, така че въпросът не е толкова маловажен. Ситуацията в момента е изцяло в полза на ВМРО, от гледна точка на тяхното хиперактивно, да не кажа и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер. Постоянно всички постижения или пък действия на Обединените патриоти се представят едва ли не през призмата, че това са постижения на ВМРО, представят се едностранно. На всички ни се иска да имаме по-нормална среда, по-нормална обстановка, едно взаимно уважение, което за съжаление го няма вече, така че аз няма как да не взема мерки. Не може една група, една коалиция от 27 човека, една парламентарна група да бъде разделена на 3 части. Не знам дали знаете, но вече четвърти пореден път даже няма заседание на групата, което се извършва всеки вторник.”, заяви Валери Симеонов.