Това съобщи във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, който е член на Гражданския съвет на политическата формация, предаде БТА.

По думите му двамата номинирани са почтени и евроатлантически ориентирани хора, които са надпартийни кандидатури. 
И от ДСБ, и от ДБГ заявиха, че ще застанат именно зад такива.

Иванов отбеляза, че обсъждането на номинациите ще продължи до 20 юли, след което те ще бъдат предоставени за разглеждане на Председателския съвет на Реформаторския блок, както и на Изпълнителния съвет, който следва да ги утвърди.

Според Иванов дискусията между ГЕРБ и БСП за датата на президентските избори има за цел да отвлече вниманието от имената на личностите, които ще участват в президентската надпревара.

Той прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде политик, чиято първа буква на малкото име, съвпада с първата буква на второто му име, но отказа да коментира в коя част на азбуката са буквите.

Иванов посочи, че БСП и АБВ ще се представят силно на президентските избори, ако заложат на утвърдена надпартийна кандидатура.

Междувременно днес започнаха преговори между БСП, АБВ и "Движение 21" на Татяна Дончева за общ ляв кандидат-президент. Засега не са обсъждани конкретни имена. 

АНКЕТА: Закъсняват ли партиите с кандидатите за президент?