Проверяват се сигнали са слагане на допълнителни бюлетини в урните и други проблеми, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, на които се позова БТА.

Председателката на Централната избирателна комисия Елла Памфилова заяви пред журналисти, че властите полагат усилия за разкриване на нарушения и провеждане на прозрачни избори. Тя отрече твърденията, че наблюдатели са били нападани или им е било попречено да влизат в избирателни секции въпреки пуснати в интернет видеозаписи.

Памфилова настоя, че на тези избори нарушенията са били "поне двойно по-малко", отколкото на предишния президентски вот през 2012 г.

Наблюдатели на вчерашните президентски избори в Русия съобщиха за множество случаи на слагане на допълнителни бюлетини в урни и оказване на натиск на избиратели от работодателите им да отидат да гласуват.

Русия обяви рекорден брой чуждестранни наблюдатели на изборите - акредитирани са били повече от 1000 души.

Почетният член на френското национално събрание и председател на френско-руския диалог Тиери Мариани подчерта, че наблюдателите от страната му са 26, посетили са пет града, сред които Москва и Санкт-Петебруг.

“Нашата делегация констатира, че изборите са преминали в съответствие с европейските норми и дори в по-надеждна атмосфера. В избирателните секции видяхме камери, които във Франция няма. Работя като наблюдател на избори вече 20 години и мога да кажа, че в Русия всеки път виждам подобряване и изборите стават все по-прозрачни“, каза Мариани, цитиран от БНР.

Тиери Мариани е застъпник на тезата за международно признаване на Крим като част от Русия.