Василев обясни, че от партията са получили уверение, че ще започне една много сериозна данъчна проверка на братята и родителите на Цветан и Десислава Цветанови, предаде БГНЕС.

РЗС внесоха сигнал опровержение до НАП за проверката на имотното състояние на вицепремиера, която приходната агенция извърши със заключение, че парите му са чисти, но започна проверка на тъста и тъщата му заради разминаване на приходите и имуществото им.

В сигнала от партията посочват няколко забележки – една от тях е, че всички роднини на семейство Цветанови изведнъж започват безвъзмездно да си прехвърлят имотите на семейството, без да са получили нищо от това. Така братът на министъра прехвърлил своя дял от къщата в село Шума и 60 декара ниви.
Друга забележка на РЗС е, че 2720 кв. м в кв. "Изток" в столицата се оказват прехвърлени така, че не се отразява в семейния баланс. От НАП са обяснили, че въпросът е морален -  защо фирмата ТиВиБи "Бояджиев" е прехвърлила на семейство Цветанови имота. Данъчните обаче уверили, че и фирмата се проверява.

"Озадачени сме, че в нашия сигнал искахме ревизия на определен брой физически лица, а беше извършена проверка, която, забележете, е променяна с три резолюции. След нашите експертни анализи се оказа, че проверката е стартирала с някакви 30 000 лв. на семейство Цветанови, които са декларирали, че имат в наличност към 2004 година, а всъщност няма никакви документи за произхода на тези средства. Ревизията не е установила и много други факти, да речем как за четири дни тъстът и тъщата са дали 117 000 лв. Възниква и основателният въпрос за тези 2720 кв. м УПИ (урегулиран поземлен имот), които са на стойност над 500 000 лв.", каза пък лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от Дарик радио.

Окончателното решение на НАП ще бъде взето след експертна среща между специалисти от НАП и РЗС. Те ще се съберат на работно заседание и ще обсъдят всеки казус в сигнала на РЗС до края на седмицата.
"Има факти и обстоятелства, които са изключително сложни. Те могат да обърнат процеса на проверката", каза Яне Янев.
Той обясни, че може да се наложи втора и трета проверка.

Лидерът на РЗС съобщи, че в петък те ще изнесат нова информация за Цветанов, с която "ще отворим една нова страница, свързана с други действия". Той уточни, че те не са пряко свързани с неговите политически ангажименти.
"По-точно той е вършил някаква паралелна дейност и ние искаме да разберем всичко свързано със счетоводството на тази организация и неговото място в нея", каза Янев, но отказа да посочи коя е тази организация с уговорката, че ще я разкрие в петък.