Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира изказването на съпредседателя на ПГ на РБ Радан Кънев за предоговаряне на коалицията.

По никакъв начин не трябва да говорим за преформулиране или някакво друго коалиционно споразумение с друг политически субект в сегашния парламент, каза ръководителят на депутатите на ГЕРБ, цитиран от БТА.

Цветанов каза, че темата за предоговаряне на коалицията е била сред обсъжданите на вчерашното заседание на парламентарната група, но тя е била "просто индикирана" - били засегнати възможностите за нови условия, които партията да постави, ако се стигне до такава хипотеза.

Чули се гласове за несъразмерно многото министри на Реформаторския блок спрямо тежестта му в парламента.

"И в ГЕРБ има определени мнения за начина, по който се участва в това управление, защото нашите народни представители и структури са много по-големи на брой, но ние сме за национално отговорната политика", каза още Цветанов, цитиран и от БГНЕС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ отдаде емоцията на Кънев на преумора, от една страна. Той отбеляза и редовното пиене на кафе на лидера на ДСБ с Лютви Местан през последните 10 дни.

Цветанов настоя, въпреки ултимативния тон на Радан Кънев, да не се преминава "границата на невъзможността след това да си говорим".

"Убеден съм, че Радан Кънев може да има някакви притеснения от всичко това, което се случва в неговата ПГ през последните 10 дни, и това е една от формите, за да може действително да заговорим за разкол в правителството или за предсрочни избори", коментира още Цветанов.

Той напомни, че съотношението между ГЕРБ и Блока в НС е 83:23 и подчерта:

"Всичко, което правим, въпреки различията си, сме се водили само и единствено от един национален интерес - държавата да бъде стабилна, да има стабилно управление , да възстановим щетите от правителството "Орешарски".

Цветан Цветанов отбеляза, че предстоят местни избори, които ще дадат картината на реалната електорална подкрепа за всяка една от партиите в 43-то НС.

Що се отнася до подкрепата за антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева, Цветанов каза, че чисто политически ПГ на ГЕРБ стои зад него.
Според Цветанов обаче в детайлите има доста притеснителни неща.

"Ще се надяваме между първото и второто четене те да бъдат изчистени", каза още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ не смята прекъсването на дебатите по закона за саботаж. Той поясни, че ако обсъждането е продължило във времето за парламентарния контрол, това щяло да бъде нарушение на правилника на НС.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Ще се предоговори ли коалицията?

АНКЕТА: Очаквате ли развод между ГЕРБ и РБ?