Блатер даде първото си интервю след преизбирането му за президент на ФИФА. Той спечели нов мандат, след като конкурента му принц Али бин Ал Хюсеин се отказа от балотажа. Принцът предпочете да не се състезава, поради голямата разлика между двамата - 133 на 73 гласа на първия тур.

Изборът на нов президент на ФИФА стана на фона на голям скандал -  в сряда американски съд внесе официално обвинение към девет члена на ФИФА за корупция и пране на пари. Разкритията предизвикаха призиви Блатер да подаде оставка.

Блатер не пропусна и възможността да разкритикува УЕФА за "омразната" кампания.

"Срещу мен бе организирана омразна кампания, не само от един човек, но от цялата организация. Прощавам на всички, но няма да забравя това, което се случи", обясни Блатер. "Арестите бяха опит за намеса върху конгреса", заяви той пред швейцарската телевизия RTS, цитиран от БГНЕС.

"Не съм напълно сигурен, но нещата не миришат добре", каза още той, като добави, че е бил шокиран, когато е разбрал за арестите на високопоставените служители на ФИФА.

Блатер предположи, че САЩ са "основен спонсор" на Йордания - страната на неговия конкурент по време на изборите принц Али бин Ал Хюсеин.