Тези избори вкараха милиардера в Белия дом, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

„Той (Путин – бел.р.) каза, че изобщо не се е намесвал в нашите избори“, каза Тръмп пред репортери на борда на президентския самолет Air Force One по пътя за Ханой.

„Наистина вярвам, че това, което ми казва, го казва сериозно“, добави президентът на САЩ.

По-рано стана известно, че екипът на специалния прокурор Робърт Мълър е разпитал Сам Кловис, съпредседател на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп, за да определи дали Тръмп или неговите най-високопоставени съветници са били наясно за контактите на екипа му с Русия.

„Най-важният въпрос, върху който Мълър работи, е дали Тръмп като кандидат за президент и в последствие избран за държавен глава е знаел за дискусиите, водещи се с Русия и кой ги е одобрил и ръководил“, заяви източник, близък до разследването.

Кловис даде показания в края на октомври пред съдебното жури, назначено за разследването на специалния прокурор за руска намеса в президентската кампания от 2016 г. Той сътрудничи също с Комисията по разузнаването към Сената, която разследва същия въпрос.

По-рано бившият съветник за външната политика в щаба на Тръмп Джордж Пападопулос призна, че е дал неверни показания пред ФБР за контактите му с руски представители по време на кампанията.

„Следователите вече знаят какво Пападопулос е вършил на руския фронт, което той първоначално опита да скрие, и на кого е казал за това. Сега те искат да знаят дали Кловис и останалите са съобщили за тези и други действия, свързани с Русия, и ако това е така, на кого са го съобщили“, каза друг източник.