БСП печели в 8 областни града.

Кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев е новият кмет на Пловдив. Той спечели битката с досегашния кмет Славчо Атанасов от ВМРО-НИЕ с преднина от 2338 гласа, съобщиха от ОИК Пловдив, предаде "Фокус". Тотев взе гласовете на 70 871 от избирателите, което е 50,84 % пред тези на Атанасов, който събра 68 533 гласа, или 49,16%.
В предварителните резултати от екзит пола и паралелното преброяване първоначално водеше Тотев. След това настъпи обрат и Атанасов поведе с 51,3%.

В Перник печели досегашният кмет Росица Янакиева от БСП с 52% срещу Ирена Соколова от ГЕРБ.
Във Видин Герго Гергов от БСП обърна до 53.26% резултата от вота срещу кандидата на ГЕРБ Владимир Тошев с 46,74%.
В тези два града по първоначалните резултати водеха кандидатите на ГЕРБ.

В община Лом кандидатът на ГЕРБ и бивш началник на Районното управление на МВР в града Иво Иванов печели срещу досегашния кмет Пенка Пенкова от БСП със 7741 на 6918 гласа.

Във Враца Николай Иванов (независим кандидат) води с 53% пред кандидата на ГЕРБ Петя Аврамова - 47%.

В Сливен по данни от обработени протоколи от 98 от общо 186 избирателни секции ген. Кольо Милев води с около 4000 гласа в битката за кметския стол. Той е получил подкрепата на 57,63% от избирателите. Кметът на Сливен и кандидат за трети мандат Йордан Лечков получава подкрепата на 42,37%, съобщиха от ОИК, цитирани от "Фокус.

ГЕРБ твърдо печели Варна, където кандидатът Кирил Йорданов получава 59,5 % срещу Веселин Марешки, издигнат от Инициативен комитет. Аптечният бос получи 49,5 на сто от гласовете на варненци.

Живко Тодоров (ГЕРБ) е новият кмет на Стара Загора. Той печели 73,5% от гласовете.

В Смолян Николай Мелемов от ГЕРБ печели с 52.5% на сто от гласовете срещу досегашния кмет от БСП Дора Янковa.

В Ловеч Минчо Казанджиев от БСП спечели трети мандат за кмет на община Ловеч, сочат окончателните данни на ОИК, предоставени на БТА. За него са гласували 52,10 процента от избирателите, а за неговия опонент от ГЕРБ Корнелия Маринова 47,90 на сто.

В Плевен с 50,35% кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков печели срещу 49,65 на сто за Найден Зеленогорски от Българска нова демокрация.

Атанас Камбитов (ГЕРБ) печели изборите за кмет на Благоевград с 64,8%.

ГЕРБ печели Русе, където Пламен Стоилов събра 54.9%.

Даниел Панов (ГЕРБ) печели изборите за кмет на Велико Търново. Панов получава 53,7%, Николай Илиев (БСП) получава 46,3%.

Георги Славов (ГЕРБ) печели изборите за кмет на Ямбол с 60,1%.

Подкрепеният от ГЕРБ независим кандидат за кмет на Дулово Юксел Ахмед спечели на балотажа срещу кандидата на ДПС Гюнер Рамис, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Рамис е бивш заместник-министър на държавната администрация.

В Доспат досегашният кмет на Доспат от ДПС Антим Пържанов печели втори мандат, но като кандидат на ГЕРБ. Втори остава претендентът от партията на Доган Пламен Айвазов.

Георги Иванов спечели пореден мандат в Хасково. Като кандидат на Коалиция за Хасково той получава 60.32% срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов с 39,7 на сто.

ГЕРБ губи кметските избори в Гоце Делчев, родния град на новоизбрания президент Росен Плевнелиев. Досегашният кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, издигнат от БСП, печели с 642 гласа повече петия си мандат срещу кандидата на ГЕРБ Георги Андонов.

И в Добрич Петко Петков от БСП победи 62.8% от гласовете опонента си от ГЕРБ Петър Петров, който събра 37.2 на сто.  

ГЕРБ обаче печели изборите още и в Банско, Поморие, Приморско, Средец, Аврен, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Горна Оряховица, Кула, Бяла Слатина, Козлодуй, Севлиево, Дупница, Кочериново, Априлци, Берковица, Брусарци, Вършец, Лом, Чипровци, Панагюрище, Ракитово, Червен бряг, Родопи, Иваново, Силистра, Тутракан, Доспат, Златоград, Чепеларе, Драгоман, Елин Пелин, Костинброд, Димитровград, Симеоновград, Елхово, Тунджа.
Партията има още 25 кмета, които спечелиха на първи тур.