Това съобщи на пресконференция председателят на партията Николай Бареков, цитиран от БТА. Той отправи своеобразен ултиматум към президента Росен Плевнелиев и премиера Георги Близнашки "да спрат вноса на гласоподаватели от Турция, ако не искат граждански размирици".

Бареков поиска българските власти да наложат законна блокада на границата.

От "България без цензура" ще организират автобуси за българи, живеещи в Румъния, за парламентарните избори на 5 октомври, като отговор на автобусите от Турция.

След вота от партията ще предложат Народното събрание да въведе образователен ценз за избирателите и задължително гласуване.
За да получиш избирателна книжка и да гласуваш, трябва да си положил изпит по български език - устен и писмен, на ниво 8 клас, обясни идеята Николай Бареков.

Тези над 100 000 души с български паспорти от Босфора, които се очакват да дойдат у нас за вота са готов купен вот за ДПС, смята той.

Относно срещата на председателя на ДПС Лютви Местан с турския президент Реджеп Ердоган, лидерът на "България без цензура" коментира, че Местан се е показал като национален предател, не по-малък от Касим Дал (който по-рано се срещна с Ердоган - б.р.).

От партията възразиха и срещу допуснатия от ЦИК брой секции в Турция. Според лидера на Земеделския народен съюз Румен Йончев сега, когато е гръмнал скандалът с 4000 фалшиви регистрации в Турция от един IP адрес, става ясно защо "България без цензура" няма член в ЦИК.

Изборите са ключов елемент от националната сигурност, каза още Бареков.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на 5 октомври?