Делото срещу Столична община ще бъде за пропуснати ползи в размер на над 1 млн. лева.

Изабела Сярова е собственик и инвеститор на малко здание в квартал "Младост"1 срещу блок 64, което е отредено за офис сграда в сферата на услугите.

Сегашният районен кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева първо издаде заповед, която забрани на Сярова да строи, а наскоро издаде втора заповед, с която разрешава строежа. Междувременно инвеститорът обжалва първата заповед и очаква съдът да се произнесе до месец.

"Цялата идея е, че трябва да има справедливост. Да, ще заведа иск, защото Иванчева неправомерно спря моя обект през февруари. Двете заповеди си противоречат - едната казва, че има незаконно строителство, втората - че няма нарушение", обясни Изабела Сярова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя уточни, че искът й към Столичната община за пропуснати ползи ще бъде в размер на 1,268 млн. лева.

Сярова е категорична, че българинът разбира единствено от финансово наказание и това е единственият начин тя да накаже общината.

"Не искам тези пари, искам справедливост. Нека Йорданка Фандъкова и Десислава Иванчева ми подадат ръка. Да седнем на разумен диалог, да си стиснем ръцете и аз ще продължа напред. От февруари исках разумно решение и нищо повече"
, каза още инвеститорът и подчерта, че ще остави парите за облагородяване на района, ако спечели делото.

Според Сярова, Иванчева и Георги Кадиев са прокарвали определени интереси в квартал "Младост". Тя е убедена, че има лобистки кръгове в района.

"Една много голяма партия се опитва да измести г-н Кадиев и да започне да трупа активи от това. Тази партия изобщо не мисли за кв. "Младост" и за презастрояването. В момента се разиграва безпардонна политическа игра. Който спечели гласовете на "Младост", "Люлин" и "Дружба", ще бъде новият кмет на София", каза още Изабела Сярова.

През февруари Сярова обяви гладна стачка заради спрения си строеж.