Това коментира на фейсбук страницата си политологът Евгений Дайнов по повод запора на имущество и фирми на бизнесмена Иво Прокопиев от страна на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/. 

“Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори”, заявява още Дайнов. 

Вчера самият потърпевш Иво Прокопиев излезе със становище, като заяви, че Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ грубо погазва закона и фактите.

За намеренията да се иска запор върху имоти на издателя на "Капитал" и "Дневник" заради несъответствие на доходите и имуществото му се разбра неотдавна от медийни публикации. Според информацията става въпрос за разлика от 14 млн. лева. Очаква се днес от КОНПИ да дадат пресконференция в 12,00 часа в БТА.

Досега от КОНПИ твърдяха само, че законът позволява да проверява всички лица с повдигнати обвинения, както и че "информацията, събрана в хода на проверката е класифицирана като служебна тайна".

Прокопиев е обвиняем заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков за борсовата приватизация на миноритарния дял на държавата в електроразпределителното дружество ЕVN. Делото обаче беше върнато от съда на прокуратурата заради пропуски и се очаква да влезе в Специализирания наказателен съд.