В официално писмо на гуверньора на Централната банка до бившия министър на културата в кабинета "Борисов" се цитира негово изявление пред информационна агенция "Пик":

"Иван Искров трябва да поеме цялата отговорност за всичко, което надроби и за целия миш-маш. Моята дума за Искров е, човек, който работи на държавна служба, не бива да взима. Като е взел, да си носи отговорност. Цялата му зависимост лъсна. Не го обвинявам само аз, но вече никой не се съмнява, че има зависимост".

На уточняващ въпрос от кого е зависим Искров, Рашидов отговаря:

"Зависим е от тези, които са му плащали! Това не са мои думи. Нямам друг избор, освен да мисля същото".

По този повод управителят на БНБ призовава незабавно, под същата форма и на същото място в "Пик" да бъдат представени доказателства за изложените от ексдепутата твърдения за зависимост и плащания.
Ако не можете да представите такива, моля да поднесете своите извинения относно неотговарящите на истината ваши твърдения, касаещи личността ми, призовава той.

"В противен случай ще предприема всички необходими действия, позволени от закона с цел защита на моето име, включително и по съдебен ред", предупреждава Иван Искров.

Той подчертва, че изразяването на лични мнения, които не почиват на категорични факти, представляват клевета и уронват репутацията на институциите. По думите на Искров това прекрачва добрия тон, особено в тази напрегната ситуация.

Вежди Рашидов призна по-рано, че държи в КТБ всичките си спестявания - около 2 млн. лева. Той подкрепя Инициативния комитет от вложители, които си търсят правата и настояват банката да отвори и да се разплати.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Иван Искров срещу Вежди Рашидов