Мъжът ще бъде съден за измама, чрез въвеждане в заблуждение, с цел имотна облага, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В началото на август 2015 г. Андрей Т. от село Железница решил да си купи лек автомобил и разглеждал обяви в Интернет за продажба и внос на автомобили от чужбина. Той се спрял на едно от предложенията - „БМВ 530“, с посочено лице за контакт – Кирил К. Колата се продавала за сумата от 4200 евро.

Мъжът се свързал по телефона с въпросния продавач, който му заявил, че автомобилът е наличен и се намира на паркинг в Италия. Двамата се уговорили да се срещнат още същия ден на бензиностанция на изхода на Благоевград, като постигнали съгласие за 4000 евро. Парите трябвало да бъдат преведени по банков път.

Кирил К. казал на Андрей Т., че веднага заминава за Италия, като през следващите дни двамата комуникирали през мобилните приложения Viber и WhatsApp. Кирил уверил купувача, че ако му плати уговорената цена веднага, още същия ден ще купи колата и ще я качи на автовоз до България. Андрей пратил парите, които Кирил веднага изтеглил от клона на банката в Гоце Делчев.

През следващите няколко дни той уверявал купувача, че автомобилът е купен и обещавал доставката му съгласно уговорката. След това започнал да изтъква различни причини, поради които тя се бави.

Андрей обаче разбрал, че нещо не е наред и в началото са септември подал жалба в полицията. В хода на разследването било установено, че собственикът на въпросния автомобил е италиански гражданин от град Стате, с когото обвиняемият изобщо не е водил преговори за продажба.

Предстои насрочване на делото от съда.