Спасителните екипи откриха сутринта шестима оцелели в кухнята на хотела.

Един от тях е ранен, а жена и нейният син бяха извадени изпод отломките и откарани в болница, каза говорителят Лука Кари, цитиран от Ройтерс, Франс прес и БТА.

По-късно той уточни, че са намерени още три деца, но не уточни дали те са част от 10-те души, за които говореше. Според някои източници спасените са вече 13.

Още четирима оцелели бяха намерени следобед на друго място, каза Кари пред журналисти в централата на спасителните екипи в град Пене, на 15-ина километра от хотела.

Пожарникарите публикуваха видео, на което майката и детето се измъкват от изкопана в снега дупка под аплодисментите на участниците в спасителната акция. 

Междувременно румънското министерство на външните работи съобщи, че според официални данни на италианските власти двама души с румънско гражданство - възрастен и малолетен, които бяха обявени за изчезнали, са били идентифицирани сред оцелелите, предаде Аджерпрес.
 
Информационният сайт Зиаре отбелязва, че спасените румънци са 43-годишна румънка и 8-годишният й син. Затова се смята, че именно те са спасените майка и дете. Все още обаче няма информация за 6-годишната дъщеря на жената.

Те се намират в момента в болница в град Пескара и животът им е извън опасност, а румънското посолство в Рим държи постоянна връзка с представителите на здравното заведение.

Смята се, че в хотела е имало около 30 души, когато лавината го затрупа в сряда следобед след земетресение.