Набират жени за бране на ягоди в Испания

stat
14:54  |  11 януари 2017 | Бизнес / Редактор Димитър Михайлов / обновено преди 55 минути
Кампанийно всяка година се набират български сезонни работници за бране на ягоди в европейски страни
Сн.: Bulphoto

Продължава набирането на кандидатки за бране на ягоди в Испания, напомнят от Агенцията по заетостта.
Крайният срок за подаване на документи е 13 януари. 

За цялата страна за бране на ягоди са заявени 600 места. Желаещите трябва да са на възраст от 20 до 40 години, да имат опит в селското стопанство, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, да са без алергии и да са свикнали на ежедневен тежък физически труд.

Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица. Работодателят предлага брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 €. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки.

Разходите за път до Испания са за сметка на работодателя, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа.

Интервютата за подбор ще се проведат от 23 до 27 януари в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените е през февруари и март.Последно в Бизнес


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?