Това може да се проследи в социалните мрежи, където десетки хора от Франция, Испания, Великобритания качват снимки със зимни сюжети. В 14 департамента на Франция властите обявиха оранжев код за опасност от снеговалеж и заледяване на улици и пътища.

В Париж тази вечер се очаква силен снеговалеж и пориви на вятъра до 11 метра в секунда. Заради времето, дори Айфеловата кула бе закрита за посещения от туристи. В Испания бе даден жълт код в няколко провинции и оранжев код в останалата част от страната.

Заради започналите валежи от сняг са затворени 60 от първокласните пътища в страната, на още 110 движението е възможно само с вериги. На мадридското летище Барахас има 70 отменени полета, а шест са били пренасочени към други летища.

Във Великобритания прогнозите сочат, че тази седмица се очертава да е най-студената за зимата досега. За щастие на британците обаче, повечето валежи тук ще са от дъжд, а това не е нещо необичайно за страната. 

Циклон над Средиземно море ще донесе валежи и у нас, показват още картите на метеослужбите в Европа. за щастие, той няма да е от сняг, а от дъжд, тъй като се очаква температурите в периода 7-8 февруари да са положителни.