Силният трус е станал причина за смъртта на 34 души в пограничните пакистански райони. Трусът е нанесъл щети на над 1000 къщи в град Машкаил, провинция Белуджистан, в близост до границата с Иран в пустинята.
Властите в Техеран заявиха, че в резултат на земетресението е загинал само един човек, а още 12 души са били ранени.

Първоначално бе съобщено за най-малко 40 загинали иранци, но по-късно тези данни бяха опровергани.

Земетресението станало в 10.44 часа по Гринуич, на дълбочина около 120 км.
Трусът е бил усетен в региона на Персийския залив и в индийската столица. В Делхи са се разтресли високи сгради, а хората са побегнали на улицата, разказват очевидци. Хора са били евакуирани от клатещи се сгради и в Катар и Дубай.

Стотици къщи са разрушени в югозападен Пакистан, обявиха местните власти. В окръг Панджгур три жени и две деца загинали, когато кирпичената им къща им се срутила от земетресението. Трусът е усетен и в столицата Исламабад, в Карачи, в Лахор и в Квета.

Преди седмица близо 40 души загинаха, а около 850 бяха ранени при земетресение с магнитуд 6,3 в Южен Иран - в близост до иранскaта АЕЦ. Въпреки труса ядрената централа остана непокътната, съобщиха местните власти.

Иранската АЕЦ "Бушехр" не е пострадала и днес от силното земетресение, тъй като се намира в югозападната част на страната, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на представител на компанията "Атомстройекспорт".

САЩ и Русия обявиха, че са готови да окажат помощ на Иран и Пакистан за преодоляване на последиците от земетресението.