„Рексит“ (т.е. напускане на Рекс, по аналогия с Брекзит) наричат вероятното сътресение в администрацията източници на Си Ен Ен.

Към „нарастващия списък“ различия на Тилърсън с Билия дом се добавили разминавания по проблема за Иран и по кадровата политика в Държавния департамент. „Неговото разочарование едва ли е тайна и понякога избива публично“, отбелязва американската телевизия.

Рекс Тилърсън обаче смята да остане на поста си поне да края на тази година според един от източниците на Си Ен Ен. Това ще му позволи да осъществи във ведомството подетата мащабна реорганизация.

Според други сведения обаче държавният секретар може да подаде оставка значително по-рано.

По-рано изданието „Политико“ бе съобщило, че Тилърсън вдигнал същински скандал в Белия дом във връзка с назначаването на негови заместници. Той обвинил представители на президентството, че се бъркат в кадровата му политика, въпреки че президентът му е обещал пълна свобода по въпроса.

Наблюдател на Си Ен Ен отбелязва, че напрежението около външнополитическото ведомство съвпада по време със засилените критики на президента Тръмп към министъра на правосъдието Джеф Сешънс, който е и главен прокурор на САЩ.