Той призова светът да начертае ясна "червена линия", която Ислямската република не бива да пристъпва, за да я откаже от ядрените й планове.

"Червените линии не водят до война,
те предотвратяват войната", увери Нетаняху в завоалирана критика към САЩ, които отказаха да изпълнят негово искане да начертаят такава "червена линия". В същото време израелският премиер изрази увереност, че САЩ и Израел ще намерят общ път напред как да попречат на Иран да се сдобие с ядрено оръжие.

Вече става "късно, много късно" да бъде спрян Иран, предупреди обаче той.

Иран отвърна на определената от Израел "червена линия" за ядрената програма на Техеран, като заяви, че е достатъчно силен да се защити и заяви, че запазва правото си на ответен удар със сила в случай на нападение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По повод речта на Нетаняху  мисията на Техеран в ООН коментира, че Израел е отправил "безпочвени и абсурдни обвинения срещу иранската ядрена програма, която е изключително за мирни цели".

В изявлението на мисията се казва също, че Израел "всекидневно заплашва страни в региона и особено Иран с военен удар".
"Ислямска република Иран е достатъчно силна да се защити и си запазва правото да отвърне с пълна сила срещу всяко нападение", се подчертава в разпространената в писмен вид декларация.