Няма достатъчно време за съгласуване на всички детайли и държавите готвят само политически документ, предаде ТАСС, като се позова на дипломатически източник, близък до една от делегациите, участващи в преговорите.

По думите му Иран и шесторката /петте постоянни членове на Съвета за сигурност и Германия/ са решили да се откажат от всеобхватното споразумение в полза на рамков политически документ.

Източникът поясни, че проектът на всеобхватното споразумение, работата по което се планираше да приключи утре, се оказал обемен и наброявал около 50 страници.

Източникът добави, че с пристигането във Виена на всички министри от шесторката ситуацията ще се изясни.

За утре са планирани преговори на ниво министри във Виена, предаде ТАСС.

Основните разногласия остават западните санкции срещу Иран и намаляване ядрения капацитет, за да не може страната да добива материал за атомни бомби.

В същото време Техеран не е дал задоволително обяснение на опитите с експлозиви, които може да са свързани с производството на ядрено оръжие, и не е допуснал инспекторите от Международната агенция за атомна енергия до част от съоръженията си.

Днес имаше редица двустранни срещи между външните министри, както и срещи в многостранни формати.

Във Виена пристигна външният министър на Саудитска Арабия принц Сауд Ал Фейсал ибн Абдул Азиз Ал Сауд, предадоха световните агенции.

По-късно днес той се срещна с американския държавен секретар Джон Кери, за да обсъдят хода на преговорите по иранската програма.