Висш ирански военен обяви край на протестите и безредиците

stat
16:25  |  3 януари 2018 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
Президентът Хасан Рухани говори на съвещание на иранския кабинет, посветено на протестите и насилието в страната Президентът Хасан Рухани говори на съвещание на иранския кабинет, посветено на протестите и насилието в страната
Сн.: БТА

Командващият елитния Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) - генерал Мохамад Али Джафари обяви край на безредиците в страната.
"Нашите врагове трябва да знаят, че отправянето на военни заплахи или заплахи за нашата сигурност не действа срещу Иран. Днес можем да обявим за прекратяване на безредиците и пораженията от метежа", каза той, цитиран от ТАСС.

По-рано друг представител на КГИР, Рамезан Шариф, заяви, че полицията и силите за вътрешна сигурност "напълно контролират обстановката в (столицата) Техеран и в други градове на Иран, където имаше улични протести".

Антиправителствените демонстрации в страната започнаха на 28 декември в израз на недоволство от ръста на цените и обхванаха редица места.

В неделя иранският президент Хасан Рохани заяви, че протестът и критиката са конституционни права на гражданите, ако не носят със себе си насилие.

При сблъсъците загинаха най-малко 20 човека, включително полицаи. Над 450 души бяха арестувани.

НА ФОКУС: Икономиите ли са истинската причина за протестите в Иран?>>

Последно в Политика


Дупки и по АМ „Марица“, отново лунен пейзаж в страната

Защо ли вече не е изненада лунният пейзаж в страната след всеки паднал сняг?