Трагедията се разиграла в град Фалуджа, на около 60 километра западно от столицата Багдад, съобщиха БТА и БНР.

Един от лидерите на групировката наредил убийството, защото жените отказали да влязат в интимна връзка с ислямистките бойци.

"Един от главатарите на ИД - Абу Анас ал Либи, е заповядал да бъдат убити около 150 жени, сред тях бременни и непълнолетни, защото отказали да влязат в интимна връзка с бойците на ИД", се казва в документа, разпространен от министерството.

Освен това, по данни на министерството, джихадистите превърнали една от градските джамии в голям затвор, където са затворени стотици мъже и жени, опитали се да се противопоставят на действията на джихадистите.

Вижте снимки >>>

Иракският министър за правата на човека Мохамед ал Баяти отбеляза, че неговото ведомство се старае да регистрира всички престъпления и нарушения на правата на човека, извършвани от "Ислямска държава".

Вчера между шест и девет талибани атакуваха училище в пакистанския град Пешавар и убиха 141-ма души, от които 132 деца. Военните успяха да ликвидират нападателите. Цялата операция е продължила 7 часа и е била затруднена от експлозивите, заложени в училището от талибаните. Повечето от убитите ученици са на възраст между 10 и 20 години.

Движението "Техрик-и-талибан-Пакистан" пое отговорност за атаката, която според говорител е отмъщение за убитите техни бойци при офанзивата на армията в граничните зони близо до града.