На видеото четиримата бойци на шиитските милиции "Хашид шааби" ("Народна мобилизация") висят на въжета над кладата, а ръцете им са завързани за краката зад гърба, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Терористичната групировка съобщи, че екзекуцията е отмъщение за смъртта на четирима нейни членове, убити от проправителствените иракски сили. Двеста души са били задържани от "Ислямска държава" в град Рутбах в иракската провинция Анбар, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на кмета на града.

Проблемите в намиращия се близо до границата с Йордания град са започнали в събота, когато "Ислямска държава" убила местен жител, отнел по-рано живота на неин член. Стотици жители на града излезли на протест, който се ожесточил, когато екстремистите опитали да го разпръснат.

Представител на провинция Анбар съобщи в събота, че около 70 души са били арестувани, а над 100 - завързани за наказание за стълбовете на уличните лампи за 24 часа. Кметът на града съобщи днес, че 200 жители са държани от групировката на неизвестно място и че в града се опасяват, че може да са убити.

Терористичната групировка е взривила джамия в Ниневия и е осквернила две християнски църкви в историческия център на град Мосул, столица на тази северна провинция, съобщи ТАСС.

"Бойците унищожиха исторически надписи в храма "Пресвета Богородица" и в халдейската църква в историческия център на Мосул", съобщи бригаден командир на кюрдските милиции пешмерга.