Същият инвеститор е отдавал апартаментите под наем, а после ги е продал на друг чуждестранен инвеститор, съобщава в."Катимерини" , цитиран от БТА.

По данни на изданието миналата година преките чуждестранни инвестиции в сектора на недвижимите имоти и туризма в Гърция са възлезли на 765 млн. евро, а през настоящата година инвестициите в недвижимости са нараснали със 160 на сто.

От 2013 г. до края на септември 2017 г. властите в Гърция са предоставили 2014 "златни визи" (разрешителни за пребиваване) на купувачи на недвижими имоти, а събраните общи капитали от тези продажби се изчисляват на 1,1 млрд. евро.

"Златна виза" се дава в Гърция на инвеститори от страни извън Европейския съюз, закупили имоти на стойност най-малко 250 хиляди евро.

Китай е на първо място по брой на дадените на инвеститори визи по тази програма. Непосредствено след него е Русия, а на трето място е Турция.

Търсенето на имоти от турци се засили година след опита за преврат в Турция. Повечето от тях се интересуват от къщи в елитните атински предградия и квартали Вулиагмени, Вула, Глифада и Палио Фалиро с гледка към морето. Те са готови да дадат и половин милион евро за един имот, твърдят брокери в Гърция.

Турци купуват имоти в Атина >>>