Снимката на 57-годишния учен, който е родом от град Летница, но живее във Варна, е публикувана на сайта на международната организация, като в описанието е посочено, че той е висок 1,65 м и има сини очи.

Професор Веселин Пейчев е видян за последно от свой колега, с когото на 10 март си тръгнали заедно от работа. Двамата се качили на автобус по линията 17А от кв. "Аспарухово" и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си, която живее в квартал "Виница". Слязъл на спирка в района на Икономическия университет около 19 ч. и оттогава няма и следа от него.

Варненската полиция го обяви за издирване. Според криминалистите, професорът може да е станал жертва на различни интереси в различни сфери на морската дейност.

Проф. Пейчев участва в много организации. Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност. Проучваме дали в случая е замесена така наречената „рапанджийска мафия”. Възможно е да е свързано и с подводната археология”, заяви преди дни Максим Петков, който е близък приятел на учения.