Преди седмица стана ясно, че 75-годишният обитател на хосписа Димитър Чешмеджиев е бил упоен и принуден да прехвърли скъпи имоти край морето. Старите хора са били държани под ключ, връзвани и упоявани с медикаменти, а само през миналата година в хосписа са починали 9 души.

Полицията претърси обекта и откри силни упойващи и наркотични вещества без рецепта, а в ареста се оказаха управителят и полицай от София, който проверявал имотното състояние на обитателите.

Собственичката д-р Йорданка Неферова бе призована в следствието, но не се яви с мотива, че е в болница със съмнение за инсулт, предаде bTV.

Няма инсулт, нещо повече, вещото лице е посочило, че всички симптоми на инсулт могат да се симулират с изключение на едно изследване, което категорично е отхвърлено”, категорична бе Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Самата д-р Неферова лаконично заяви, че изнесените информации са „абсолютни клевети”.  Тя заяви, че трудно движи единия си крак.

На въпроса защо Димитър Чешмеджиев твърди, че е бил упоен, за да вземат имотите му, собственичката на хосписа каза, че това не е вярно и човекът доброволно го е направил.

"Човекът е лекуван с диазепам в Бургас (…) На собствен ход при нотариус е отишъл (…) Една таблетка не съм му дала аз”, каза Йорданка Неферова.

Тя посочи, че има още един хоспис – в Банкя. На нейно име и на името на сина й, издирван и за източване на банкови карти в Германия, обаче, има имоти в цялата страна.

Хората са ми ги дали (…) Срещу гледане, доброволно, те идват и предлагат”, обясни собственичката на "Хосписа на смъртта".

Тепърва ще се изяснява как в хосписа са попаднали медикаментите, които се продават само със зелена рецепта. Разследването ще установява и при какви обстоятелства са починали деветимата обитатели на дома в Елин Пелин през миналата година.