Съгласно документите за самоличност мъжът на име Сапарман Содимеджо е роден през декември на 1870 г. Но в Индонезия регистрите с ражданията са започнали да се водят едва през 1900 г., предадоха ТАСС и Би Би Си, цитирани от БТА.

Индонезийски представители казаха пред Би Би Си, че документите на Содимеджо са били валидни. Те са били изготвени на базата на документация, която той предоставил, и на разговори с него.

Содимеджо, когото близките му и съселяните му наричали и Дядо Гото, бил откаран в болница на 12 април заради влошено здраве. Шест дни по-късно той настоял да го изпишат и върнат у дома. В последните дни преди смъртта си отказвал да се храни и да пие.

Миналата година Би Би Си взе интервю от Содимеджо и го попита каква е тайната на дълголетието му. Той каза, че е живял дълго, защото хора, които са го обичали и които той е обичал, са се грижили за него. Тогава той каза и, че тайната на дълголетието е в търпението.

Содимеджо е пушил много до смъртта си. Неговите четири съпруги са починали отдавна, както и 10-те му братя и сестри и всичките му деца.

В родното си село Содимеджо бе известен като разказвач на истории за войните срещу Япония и холандските колонизатори.

Ако независим източник потвърди, че Содимеджо е бил действително роден през 1870 г., той ще се окаже най-дълго живелият човек на планетата ни. Засега този рекорд е на френската столетница Жан Калман, която бе на 122 години, когато почина на 4 август 1997 г.