Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е внесла мотивираното искане за отнемане на имущество на стойност 3 611 170 лв. във Великотърновския окръжен съд. 

Предмет на иска са 41 недвижими имота, както и суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност.

Георги Вълев е признат за виновен по така нареченото дело „Килърите“ за престъпления, а именно че в периода 2000 – 2009 г. във Велико Търново без съответно разрешение е извършил банкови сделки и е получил значителни неправомерни доходи.

Комисията е внесла искове за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност и срещу още две лица от групата на „Килърите“. От Петър Стоянов-Сумиста се претендира имущество на стойност 361 881 лв., а от Янко Попов на стойност 1 180 980 лв.

Дир. бг припомня, че една от версиите за убийството на бизнесмена Петър Христов бе, че считаният за мозък на бандата на "Килърите" Георги Вълев е поръчал убийството на бизнесмена. 

"Един от осъдените от групата "Килърите", зная кой е той, е търсил 70 000 евро от близък с цел отмъщение спрямо лица, свързани с делото", каза преди време заместник-главният прокурор Ася Петрова пред медиите и поясни, че осъденият се намира в затвора. Тя обаче отказа да каже кой е той.

Петрова бе наблюдаващ прокурор по мегапроцеса, който завърши през декември м.г., когато Върховният касационен съд потвърди доживотните присъди без право на замяна на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца за организиране и ръководене на престъпна група, извършила убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и великотърновския адвокат Петър Лупов през 2009 година.