Смяната на ръководството е станало на общо събрание в понеделник, което е било свикано далеч преди острата реакция на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев и няма нищо общо в гневното му писмо от миналия петък, обясни министърът.

По думите му смяната на ръководството, което издържа едва шест месеца начело на дружеството, било планирано.

На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима души. Теодор Седларски отказа да съобщи кои са новите ръководители на технологичния парк.

"Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка", коментира той.

Министърът аргументира смяната на старото ръководство с бавната му работа и пропуски в нея, но без да конкретизира.

Отстраненият директор на "София тех парк" Иван Симеонов също не пожела да съобщи кой е неговият наследник и останалите членове на борда.

Вчера втори бизнесмен изригна срещу ръководството на държавното дружество “София Тех Парк“. Недоволният е шефът на “Хиполенд“ и съпредседател на Волейболен клуб ЦСКА Мариан Колев. В отворено писмо той подкрепи шефа на "Уолтопия" Ивайло Пенчев, който заяви, че докато на неговата фирма се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда, всичко останало в комплекса не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт.