Преди една година ИТЦ беше на същото ниво. Докато през 2015 година ИТЦ се повиши сезонно през пролетта до 1,519 пункта, тази година най-високата му стойност беше 1,463 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

Оранжерийните домати поевтиняват през тази седмица с 4,4 на сто и се търгуват по 1,53 лева за килограм. Цената на доматите от внос се понижава с 4,2 процента до 1,15 лева за килограм.

Краставиците от внос се продават по 1,00 лева средно за килограм, а българските оранжерийни краставици - по 1,11 лева за килограм.

Цената на картофите се понижава с 5,2 на сто до 0,73 лева за килограм на едро.

Зелената салата поевтинява с две стотинки и се търгува по 0,40 лева средно за брой.

Ябълките се търгуват по 1,25 лв./кг, цената на лимоните се повишава с 20,0 на сто до 3,55 лева за килограм.

Ягодите поскъпват през тази седмица с 6,1 на сто до 2,62 лева за килограм.

Цената на черешите намалява с 23,8 на сто до 2,46 лева средно за килограм.

Кайсиите поевтиняват с 13,7 на сто до 1,76 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва с 0,2 на сто и се продава средно по 5,38 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" - по 9,45 лв./кг.

Олиото поскъпва с 1,0 на сто и се търгува по 2,05 лева за литър.

Цената на каймата се увеличава с 0,9 на сто до 4,60 лева за килограм, а пилешкото замразено месо се търгува с 1,0 на сто по-евтино - по 3,70 лева за килограм на едро.

Захарта се продава по 1,44 лв./кг, цената на брашното, тип "500", е средно 0,81 лева за килограм.

Зрелият фасул се купува средно по 2,78 лв./кг.

Яйцата се продават средно по 0,15 лева за брой на едро.