Онлайн проверка за отнетите точки от КАТ

stat
16:00  |  7 юли 2010 | Общество / Редактор Десислава Димитрова / обновено преди 1039 минути
За първи път ще може да се вижда в интернет кога излиза наказателно постановление
Сн.: БГНЕС

От четвъртък в столичния КАТ стартира системата за електронни справки, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Чрез сайта www.i-kat.org софиянци ще могат да получават информация за състоянието на актовете, които са им наложени, дали имат издадено наказателно постановление, какъв е размерът на определената глоба и колко контролни точки са им отнети.

Тази услуга се предлага за първи път в страната и чрез нея ще се облекчи административното обслужване на гражданите, се казва още в съобщението на министерството. Идеята е такава система да заработи и в КАТ в други градове на страната.

Целта на въвеждането на системата за електронни справки в столичния КАТ е да се намалят опашките в КАТ, гражданите да бъдат по-спокойни и всичко това да бъде в тяхна услуга, коментира междувременно комисар Ваньо Стоевски, началник отдел "Пътна полиция " в Столичната дирекция на полицията, цитиран от "Фокус".
За да направят справка гражданите, те трябва да разполагат с ЕГН-то си и номера на свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Другата стъпка в столичния КАТ за улеснение на гражданите е да могат да си запазят час и дата, за да получат наказателното си постановление или отнето свидетелство на моторно превозно средство, добави Стоевски.

През пролетта беше организирана онлайн подписка за въвеждане на системата за електронни справки. До началото на май бяха събрани 25 000 подписа.

Миналата година пък КАТ направи възможно да следим в реално време в интернет реда си за плащане на глоба.


Последно в Общество


Най-големите атентати в Европа през последните години

Атентатът в Барселона, при който загинаха 13 души, а десетки бяха ранени, върна спомените и за другите терористични актове в Европа през последните години.