Пламен Георгиев: Скоро ще хванем хора с пари

stat
11:36  |  8 март 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Пламен Георгиев нарече ”страхотни глупости” атаките на БСП срещу него Пламен Георгиев нарече ”страхотни глупости” атаките на БСП срещу него
Сн.: БТА

Очаквайте разкрития, скоро ще видите, ще бъдат хванати хора с пари, това ще се случи съвсем скоро!
Това обяви пред журналисти в парламента Пламен Георгиев, който беше избран за председател на новия антикорупционния орган - Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

„Корупцията е наистина негативно явление, но има начин да се бори. Съвсем скоро, буквално до седмици, очаквайте нови и нови резултати и то много сериозни. Започваме много сериозна борба с корупцията. Този един месец го използвахме по много интензивен начин. Няма да чакате резултатите след 2-3-10 месеца, а буквално след седмици ще започнат да „валят“ първите резултати“, коментира Георгиев, който беше издигнат от ГЕРБ.

„Вече започнахме акции, ако погледнете политическата принадлежност на лицата, срещу които бяха първите акции ще си обясните колко независимо действаме“, подчерта той.

„Днес се наслушах на страхотни глупости, които ме разочароват. Толкова години съм градил авторитета си и сега да се политиканства на мой гръб - не беше достойно. В работата ми нищо няма да ме разколебае. Високите резултати, които сме постигали досега, ще бъдат пренесени в новата комисия“, каза още Пламен Георгиев по повод нападките на БСП по време на дебатите в парламента.

От левицата го питаха дали преди години, когато беше прокурор, е оказвал натиск върху вещо лице по делата за "Софийски имоти", по които бяха обвинени 40 души и след това оправдани.
Последно в Политика


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.